Tato romantická místa v Praze možná ještě neznáte, přitom jsou skvělou kulisou pro vašeho svatého Valentýna

06. února 2024

Karlův most, Václavské či Staroměstské náměstí? Nejznámější pražské památky lákají ročně statisíce lidí. Pokud však budete na návštěvě Prahy na svatého Valentýna, jistě oceníte naše tipy na méně známá, ale o to romantičtější místa, která stojí za návštěvu.

Petřín a jeho rozhledna jsou oblíbeným turistickým místem. Má tady ale svoji sochu i představitel českého romantismu, básník Karel Hynek Mácha. Právě na tomto místě by se každý zamilovaný pár měl určitě zastavit.

Pražský Nový svět leží mimo hlavní centrum města a má své neodolatelné kouzlo. Procházkou do něj dojdete od Pražského hradu. V jeho uličkách neuvěříte, že jste ve 21. století.

Prastará pevnost Vyšehrad je jednou z pražských dominant. Je opředená řadou pověstí a historii zde můžete vnímat na každém kroku. Zaručeně uniknete davům turistů a užijete si nový výhled na Prahu.

Zeď Johna Lennona leží jen několik kroků od Old Royal Post. Toto ikonické místo se stalo symbolem lásky a svobody již od 60. let 20. století. Zeď je pokrytá různými graffiti, malbami a nápisy inspirovanými Johnem Lennonem, jeho texty písní a poselstvím míru a lásky. Je to symbol svobody projevu a kreativity, ačkoliv v minulosti byla několikrát přemalovávána a čištěna.

Řada lidí sem chodí, aby zanechali vzkazy spojené s poselstvím Johna Lennona. Místo přitahuje turisty, umělce i milovníky hudby z celého světa.
Pokud vám bude přát počasí, krásnou procházku si dopřejete do jižních zahrad Pražského hradu. V areálu Pražského hradu se nachází hned několik zahrad, které jsou bezplatně přístupné veřejnosti. Rajská zahrada, zahrada Na Valech a Hartigovská zahrada - všechny tři jsou vzájemně propojené a nabízí z několika vyhlídkových teras překrásné pohledy na Prahu.

Vzpomínky samozřejmě ještě posílíte romantickou večeří, ideálně s výhledem na stověžatou Prahu.

Ubytujte se v jednom z našich pokojů