Poznejte Prahu na jaře, historický klenot v jeho pravých barvách

26. ledna 2023

Na jaře je česká metropole výjimečně krásná. Náš luxusní hotel v centru Prahy leží na Malé Straně, přímo v historickém srdci města a je unikátní svou blízkostí k nejvíce vyhledávaným místům: taková procházka na ostrov Kampa nebo na Petřínskou rozhlednu bývá především v jarních měsících obzvlášť romantická. Pokud máte rádi vůni probouzející se a kvetoucí přírody, návštěvu jedné z pražských zahrad nebo parků byste určitě neměli opomenout.

Velikonoční svátky jsou nejen příležitostí poznat svěží atmosféru jarní Prahy, ale také seznámit se s českými zvyky a tradicemi. Hlavní město nabízí celou řadu možností od oblíbených trhů přes plavby po Vltavě, jarmarky až po duchovní setkání a bohoslužby. Návštěvníci historického centra se mohou těšit na tradičně ozdobené dřevěné stánky nabízející velikonoční zboží, hudební vystoupení nebo ukázky lidových řemesel. Velikonoce v Praze představují ideální příležitost pro společné aktivity rodin s dětmi, jako jsou řemeslné dílny, výstavy a tematická divadelní představení. 

Milovníci vážné hudby zase mohou spojit pobyt v boutique hotelu Old Royal Post s návštěvou celosvětově vyhlášeného hudebního festivalu Pražské jaro, jehož zahajovací koncert obvykle probíhá tradičně vždy 12. května ve Smetanově síni Obecního domu.

Na sklonku jara pak otevírají své brány ty nejkrásnější historické skvosty Prahy: akce s názvem Noc kostelů nabízí možnost v noční atmosféře a zdarma navštívit celou řadu kostelů a církevních budov, ve kterých se konají koncerty, komentované prohlídky, workshopy či divadelní představení. Návštěvníci mají možnost nahlédnout do kostelních sakristií či klášterních zahrad, zkusit si zahrát na varhany, vystoupat na věže či sestoupit do starobylých krypt.

Ubytujte se v jednom z našich pokojů