Praha, město překrásných zahrad a parků

04. dubna 2023

Historická čtvrť Malá Strana, to nejsou jen monumentální památky nebo dlážděné uličky. Pražské zahrady a parky představují jeden z pokladů, kterými se hlavní město může pyšnit. Jejich celkový počet přesahuje dvě stovky a ty nejkrásnější leží jen pár kroků od našeho luxusního boutique hotelu Old Royal Post v centru Prahy.

Ostrov Kampa nabízí jak exkurzi do dávné historie, tak i jedinečný únik před ruchem velkoměsta. Od Malé Strany, v jejímž centru se nachází hotel Old Royal Post, jej odděluje uměle vytvořená mlýnská strouha zvaná Čertovka. Ta v severní části protéká mezi malebnými domy, které připomínají prostředí středověkého italského města - právě proto tato úchvatná lokalita nese název Pražské Benátky. Stačí ovšem jen pár minut chůze a ocitnete se v jedinečném parku, v němž najdete řadu památných stromů, soch nebo romantických zákoutí. Zvlášť na jaře je procházka Parkem Kampa velmi působivá.

Při návštěvě Prahy byste neměli opomenout ani návštěvu Vrtbovské zahrady, která se na několika úrovních zařezává do svahu Petřína. Patří mezi nejvýznamnější a nejkrásnější barokní zahrady v Evropě a její vznik se datuje kolem roku 1720. Její jedinečný architektonický design, stejně jako umělecká a historická hodnota její výzdoby ji řadí mezi nejpozoruhodnější místa v centru Prahy.

Nadechněte se jarní atmosféry v historickém srdci stověžatého města. Zarezervujte si pobyt v Old Royal Post!

Ubytujte se v jednom z našich pokojů