Zažijte podzimní Prahu, jedinečnou atmosféru tajemných malostranských uliček

26. ledna 2023

S příchodem podzimu získává české hlavní město magickou atmosféru. I když počasí outdoorovým aktivitám přát zrovna nemusí, z našeho hotelu v centru Prahy je to k těm nejvyhledávanějším historickým památkám skutečně jen pár kroků. Slavný Karlův most, barokní chrám svatého Mikuláše, majestátní Pražský hrad, Petřínská rozhledna s lanovou dráhou nebo unikátní Lennonova zeď, to vše je dostupné pouhou pěší procházkou. A to velmi krásnou: malostranské uličky a zákoutí získávají na podzim tajemný až melancholický vzhled.

Zářijový Den české státnosti je svátkem, který v centru Prahy provázejí rytířská klání a pivní slavnosti, svátek svatého Martina v listopadu je zase tradičně spjat s ochutnávkou vyhlášené svatomartinské husy nebo kvalitního vína. Podzimní Praha ovšem není pouze o kvalitním kulinářském zážitku, ale je také nejoblíbenějším obdobím pro milovníky kultury. Na hudební a multižánrové festivaly, výstavy i divadelní premiéry natrefíte skoro na každém kroku. 

A ještě v jednom ohledu je podzimní Praha výjimečná. V tomto období tradičně hostí celou řadu mezinárodních kongresů a konferencí. Což nabízí jeden skvělý tip: ubytujte se v hotelu Old Royal Post a spojte užitečné s příjemným, tedy pracovní povinnosti s luxusním ubytováním a příležitostí poznat ryzí historii stověžaté matky měst.

Ubytujte se v jednom z našich pokojů